?>
Slide background

Wat

Wat wordt er gedaan op een dag?

De ene persoon gaat rustig zijn eigen gang, de ander vindt het leuk om aan te haken bij extra activiteiten. We hebben een ontspannen dagindeling ontwikkeld, die in grote lijnen op het volgende neerkomt:

Omstreeks 09.30 uur staat er een heerlijk kopje koffie of thee voor u klaar. Daarna is er tijd om de krant te lezen, de middagmaaltijd te bereiden, het vee te voeren of bijvoorbeeld samen in de tuin te werken. Om 12.00 uur gaan we aan tafel en genieten we van een warme maaltijd. Na de lunch wordt er een dutje gedaan in één van de comfortabele stoelen of wordt een spelletje gespeeld, gelezen, geknutseld of een wandeling gemaakt door de prachtige bosrijke omgeving. Om 15.00 uur drinken we gezamenlijk koffie en rond 16.00 uur is het tijd om naar huis te gaan.

Activiteiten

Vaak hebben we extra activiteiten afhankelijk van het seizoen: in de moestuin aan de slag, vetbolletjes maken, lichte klussen uitvoeren op de boerderij. Denk ook aan creatieve activiteiten, zoals schilderen of een bloemstukje maken.

Ook met ideeën of hobby’s van deelnemers zelf gaan we graag aan de slag.

Dagbesteding

Een dag zoals deze eruit zou kunnen zien op Woudegge. Belangrijk hierbij: niets moet en (bijna) alles mag.

09.00 uur – Zorgvragers komen binnen, maken een praatje en lezen de krant.

09.30 uur – Gezamenlijk de maaltijd voorbereiden. Aardappels schillen, groenten en fruit snijden. Ook het nagerecht wordt voorbereid. Geen zin om te helpen bij het koken? Alles is op vrijwillige basis.

10.00 uur – Koffiedrinken met iets lekkers.

10.30 – 11.30 uur – Een activiteit (afhankelijk van het seizoen) zoals in de moestuin aan de slag, vetbolletjes maken, kippenhok uitmesten, etc. Natuurlijk mag een wandeling (onder begeleiding) naar het bos of lekker met de honden eropuit ook!

11.30 uur – Kopje bouillon.

12.00 uur – Aan tafel met alle zorgvragers en het team. In de middag lekker uitrusten (speciaal bed in aparte kamer) of andere activiteit naar keuze.

15.00  Gezamenlijk koffiedrinken.

15.30 – Zorgvragers worden opgehaald en gaan weer huiswaarts, de dag zit er weer op.

Slide background