Veilige dagbesteding voor ouderen

Een veilige dagbesteding voor ouderen is van groot belang. Door het verkrijgen van het kwaliteitskeurmerk heeft zorgboerderij De Woudegge uit Otterlo per januari 2013 ook haar AGB codes ontvangen. AGB staat voor Algemeen GegevensBeheer Zorgverlener. Het is een register waarin gegevens van zorgverleners in Nederland worden vastgelegd.

´AGB codes kun je alleen ontvangen als je kwaliteitskeurmerk in orde is,´ zegt Annetta van den Brandhof, eigenaresse van De Woudegge. De zorgboerderij is aangesloten bij de coöperatie Boer en Zorg, zij bewaken de kwaliteit van dienstverlening van de aangesloten zorgboerderijen. ´Sinds de start van de zorgboerderij heb ik samen met hen gewerkt aan het verkrijgen van het kwaliteitskeurmerk. Dat betekent concreet dat de veiligheidsvoorschriften, hygiëne en voorzieningen in orde zijn. De coöperatie ziet er ook op toe dat de kwaliteit gewaarborgd blijft.´

Annetta van den Brandhof is trots op de erkenning, omdat het voor de familie van en de ouderen zelf, van groot belang is dat ze op dinsdag en donderdag naar een fijne en warme een dagbesteding gaan. Daar worden ze op professionele wijze begeleid en zijn ze bezig met activiteiten als samen eten koken, de beesten voeren, tafeltjes lakken, Paasbakjes maken enzovoort.

Daarnaast is het prettig dat de Woudegge geen wachtlijst heeft. Wanneer deelnemers een indicatie hebben ontvangen, kunnen direct instromen en worden ze van goede zorgen voorzien. Neem gerust eens contact op met Annetta van den Brandhof om een keer langs te komen.