Het begin van de herfst…

Hallo lezers!

De herfst staat weer voor de deur.

Dat betekend dat we ons nu binnen moeten gaan vermaken!

Buiten zitten word een beetje te koud maar wandelen gaat nog prima.

We wandelen door de tuin en het bos. We genieten van de prachtige herfstkleuren!

Afgelopen woensdag hebben we goudrenetten geschild om er daarna appeltaart en appelmoes van te maken.

Ook zijn we bezig met spakenburgs stippelen. Dit doe je met een spijker of vork daar doe je wat verf op en dan breng je het aan op wat je wilt. Hieronder voeg ik een foto toe van onze kunstwerken.

Waar we nog meer bezig mee zijn geweest is bloemstukje schikken. Met hortensia en dalia bloemen uit de tuin. We kwamen met het idee om een kalebas uit te hollen en het bloemstuk hier in te doen. Toch leuk  als je man of vrouw thuis komt van een dagje boerderij met een bloemetje.

We gaan al richting de november maand. Wat gaat de tijd toch snel! Voor je het weet zitten we alweer in december!

Ik hoop dat jullie het fijn vinden om te lezen wat er zoal gaande is op de boerderij!

Groetjes,

Wiljanne

image1 (4)image2 (1)

 

Dinsdag 29 Augustus

Hallo lezers!

Even een tijdje niks geschreven want ook wij hadden 2 weken vakantie!

Inmiddels alweer één maand bezig op de zorgboerderij.

Voordat we op vakantie gingen zijn we samen met de deelnemers een middag met de huifkar de bossen van Otterlo in geweest.

Vandaag is het een heerlijke zomerdag en doet ieder wat hem of zij lijkt.

De een is een kruiswoordpuzzel aan het maken onder de parasol. De ander leest de krant. En weer een ander geniet van het gesprek aan tafel. Er word fanatiek aan dammen gedaan.

We eten vandaag bloemkool met een worstje en natuurlijk een sausje.

We hebben een nieuw bingospel en doen we af en toe een potje bingo!

De kalebassen uit eigen tuin hebben we geoogst en deze staan heel leuk op tafel.

Nou dat waren alle nieuwtjes wel weer voor deze maand.

 

Gr, Wiljanne

 

kalebassen image1

De bus

Hallo lezers!

Er zijn heel wat veranderingen op de boerderij,

Want sinds een tijdje rijden we ook met de bus door Ede!

Omdat we veel deelnemers uit ede hebben halen we ze op met de bus en brengen we ze weer thuis.

Wij rijden zelf in de bus en halen de deelnemers op.

Zo zien ze elke keer een vertrouwd gezicht.

Groetjes,

Wiljanne van den brandhof

 

 

bus 3

.bus 2bus 1

 

 

 

 

 

De nieuwe tuin

Hallo lezers,

Ik heb even een tijdje niks meer geschreven maar hier ben ik weer!

Wij hebben sinds april een nieuwe tuin op de boerderij.

Er staan in de tuin verschillende grote bakken waar we groenten fruit of bloemen in zaaien.

We hebben al raapstelen spinazie sla en andijvie gegeten uit eigen tuin en ook de aardbeien zijn al goed rijp.

De deelnemers vonden vooral de andijviestamppot heerlijk! In een bak hebben we ook kalebassen gepoot deze zijn echt enorm gegroeid met prachtig blad.

Verder kun je in de tuin een rondje lopen, op een bankje zitten, of onder het prieel  zitten.

Naar het kippenhok lopen om wat eieren te rapen. Hieronder heb ik wat foto’s bijgevoegd van de nieuwe tuin

Groetjes,

Wiljanne van den brandhof

image 7

Het prieeltje.

image 8

Kippen

image 9

 

De kalebassen

image 10

De tuin

image 11

De tuin

image 6

Aardbei

image 12

De aardbeien

image 13

bos bloemen bij dagbesteding voor ouderen

Blog door vaste kracht Wiljanne

Hallo lezers!

Allereerst zal ik mezelf voorstellen: ik ben Wiljanne van den Brandhof, 22 jaar oud en inmiddels 3 jaar werkzaam op de zorgboerderij. Dit doe ik met veel plezier! Een keer per maand ga ik jullie op de hoogte houden over wat ons zoals bezighoudt.

Het word steeds kouder buiten, dus het is weer stamppottentijd op de zorgboerderij. Vandaag stond er op het menu boerenkool met worst. Ondanks dat het koud is buiten proberen we zoveel mogelijk te gaan wandelen met degene die dat willen. We hebben momenteel een groep met 10 deelnemers dit is een gezellige drukte. Vandaag hebben we chrysanten op de keukentafel gezet en zijn we bezig met kransen maken voor de vogels buiten. Het is nu 15 uur en nu gaan we aan de thee met wat lekkers.

Groetjes,
Wiljanne

zonnebloem

Kennismaking met Elly Verschuur

Op zorgboerderij Woudegge staan Annetta, Elly en Wiljanne elke week klaar om ouderen een ontspannen dag te bezorgen in een mooie omgeving. Elly Verschuur (51 jaar) uit Otterlo werkt al drie jaar met veel plezier op zorgboerderij Woudegge. We stelden haar een paar vragen over het werk op de zorgboerderij.
Voordat Elly bij de Woudegge begon, werkte ze jarenlang in een verpleeghuis, een tijdje in de thuiszorg en een aantal jaar in een verzorgingshuis. “Ik hoorde dat Annetta een zorgboerderij voor ouderen wilde beginnen en dacht gelijk: daar zou ik wel willen werken.”
Het werken op de Woudegge bevalt haar goed. Elly: “Ik geniet van de gezellige sfeer en de tijd en aandacht die ik aan de deelnemers kan geven. We voeren gesprekken en we hebben plezier met elkaar. Bovendien bieden we dagbesteding in een mooie omgeving. Vanuit de huiskamer kijken we zo de stal met de koeien in. Samen met Annetta en Wiljanne hoop ik de deelnemers nog veel fijne dagen te bezorgen op de zorgboerderij.”

klompen

Vrijwillige chauffeurs en stagiaires bij zorgboerderij Woudegge

Hoe komt mijn partner, vader of moeder op de dagbesteding? Herkent u deze vraag? Maakt u zich geen zorgen! Sinds september beschikt zorgboerderij Woudegge over twee vrijwilligers die uw partner, ouder of familielid graag ’s ochtends thuis komt ophalen en aan het einde van de middag weer veilig thuisbrengt. Onze vrijwilligers maken een rondje door Ede, Otterlo en Wekerom en zorgen voor prettig vervoer van en naar de zorgboerderij.
In september ontvingen we op de zorgboerderij ook twee leerlingen van middelbare school De Meerwaarde. De dames waren benieuwd naar het reilen en zeilen van een zorgboerderij en kwamen twee dagen helpen in het kader van een maatschappelijke (snuffel)stage. We hebben genoten van de zelfgemaakte appeltaart en de gezelligheid van onze stagiaires.

welkom

Op de koffie bij zorgboerderij Woudegge!

Na de zomerstop zijn we met veel energie gestart aan een nieuw seizoen op de zorgboerderij. Elke dinsdag en donderdag ontvangen we tien deelnemers in onze sfeervolle, huiselijke woonkamer met uitzicht op de koeien in de melkveeschuur.

Initiatiefneemster Annetta: “Op onze zorgboerderij werken we met een klein, betrokken team. We kijken heel bewust naar de mogelijkheden van elke deelnemer. Rust en ruimte staan centraal en daarbinnen is er veel mogelijk, zoals (helpen bij het) koken, lezen, wandelen, knutselen en/of tuinieren.”

Zowel op de dinsdag als de donderdag is er nog ruimte voor 1 of 2 personen op de dagopvang. Bent u op zoek naar een fijne plek voor dagopvang voor uw vader, moeder of partner? Kom gerust eens langs in Otterlo voor een kop koffie en een vrijblijvende rondleiding op onze zorgboerderij. Bel 0318 – 591291 om een afspraak te maken. U bent van harte welkom!

Optimaal zorgen voor anderen en oudere mensen een fijne dag bezorgen staat bij ons centraal

Zorgboerderij Woudegge: Respect!

Midden in de de bossen van Otterlo is zorgboerderij Woudegge gelegen; een zorginstelling voor mensen boven de 55 jaar, die behoefte hebben aan extra zorg die in hun woonomgeving niet, of niet altijd, geboden kan worden. Wij brachten een bezoek aan deze unieke zorglocatie en hadden een gesprek met eigenaresse Annetta van de Brandhof. Lees meer